|
تازهها و اخبار |
يكشنبه 1 ارديبهشت 1392 |
|
رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران اعلام کرد: صدور شناسنامه فنی - ملکی ساختمان پس از یکسال توقف، بدون هیچ تغییر اساسی در شرایط اجرا ازسر گرفته شد.
مهدی موذن در گفتوگو با خبرنگار مسکن خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) گفت: اجرای دوباره صدور شناسنامه فنی - ملکی پس از توقف یکساله، در حالی آغاز شده که شرایط و روش صدور این شناسنامه تغییری نکرده است که ضروریست چرایی این موضوع و از سرگیری دوباره صدور با این شرایط بررسی شود.
وی با گلایه از نادیده گرفتن حضور کاردان فنی در ساخت و ساز ساختمان، گفت: با توجه به اینکه در صفحات مختلف شناسنامه فنی، نیروهای کار از جمله مهندس، کاردان فنی و معمار تجربی و شماره مسئولیت هر یک ذکر شده است، چرا کاردان فنی و معمار تجربی دارای پروانه اشتغال در گردش کار حضور ندارند؟
موذن با بیان اینکه ساخت یک ساختمان با حداقل زمان یکسال ساخت به حضور و نظارت مهندس ناظر نیاز دارد، تصریح کرد: این نظارت حداقل پنج مرتبه تخمین زده شده است که جای سوال است آیا تعداد دفعات کم برای نظارت یک ساختمان که ممکن است دچار اتفاقات متعددی شود، کافی است؟
رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران افزود: با توجه به داشتن شناسنامه و معرفی نامه برای بیشتر کالاها و اقلام مصرفی، داشتن شناسنامه فنی - ملکی ساختمان به عنوان بیشترین سرمایهگذاری یک خانواده، لازم است.
وی تصریح کرد: صدور شناسنامه فنی - ملکی برای ساختمانها ضروریست اما شیوه صدور باید با توافق دو نهاد باشد چراکه شهرداری تهران با حضور کاردان فنی در ساختمان موافق است.
موذن با بیان اینکه گردش کاری در نظر گرفته شده برای عملیاتی شدن صدور شناسنامه فنی در کشور آنچنان که باید کامل نیست، اظهار کرد: در صفحات شناسنامه فنی، حضور چهار مهندس از جمله دو مهندس عمران، یک مهندس برق و دیگری مهندس مکانیک و خاک لحاظ شده است.
او تاکید کرد: به حضور دو مهندس ناظر در ساختمان نیاز است اما در روش جدید صدور این شناسنامه، حضور دو مهندس برق و مکانیک خاک تعریف شده که گرچه برای ایمنی ساختمان لازم است اما هیچ یک ارتباطی با بخش ساخت، مقاومت و کیفیت ساختمان ندارد.
به گفته موذن، سازمان نظام کاردانی با توجه به اعطای پروانه اشتغال به کاردانهای فنی و تعریف و تصویب این شغل توسط مجلس، بارها به شهرداری و نظام مهندسی ساختمان تهران درباره فعالیت این کاردانها در کنار مهندسان ساختمان درخواست داده است که باید در کنار مهندسان، کاردان فنی با صلاحیت نیز مشغول به کار شود اما هنوز تصمیمی در این باره ابلاغ نشده است.
رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران معتقد است: از جمله مزایای به کارگیری و حضور کاردان فنی در کنار مهندسان ساختمان، حضور مستمر کاردان فنی هنگام نبود مهندسان در ساختمان است.
وی افزود: چگونه میتوان حضور کاردان فنی در ساخت ساختمان را نادیده گرفت درحالیکه وزارت راه و شهرسازی برای کاردان فنی پروانه اشتغال صادر کرده است.
رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران تصریح کرد: اگر قرار بود ساختمان تنها با حضور مهندس ساخته شود، مجلس شورای اسلامی، سازمان نظام کاردانی و حضور کاردان فنی را تصویب نمیکرد و اکنون قانونگذار حضور کاردان فنی را ذکر کرده اما مجری قانون این حضور را اجرا نمیکند.
موذن با اشاره به وجود 50 هزار کاردان فنی در استان تهران، گفت: چنانچه زمینه جذب این کاردانها در گردش کار ساختمانسازی فراهم شود، این تعداد کاردان به سازمان نظام کاردانی گرایش پیدا میکنند و پروانه اشتغال آنها بلا استفاده نمیماند.
|
|
|
|
منبع خبر: ایسنا |
|
| |